Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Potápění a šnorchlování na Mauriciu

Jak již bylo několikrát naznačeno, oceán a bohatý podmořský život zaručují, že se milovníci potápění na Mauriciu rozhodně nudit nebudou. Korálové útesy a nespočet ztroskotaných lodí jsou totiž domovem velkého množství živočichů, kteří hýří nejrůznějšími tvary i barvami. Stojí tedy za to spatřit je na vlastní oči.

Ačkoliv se na Mauricius můžete vydat za potápěním takřka kdykoliv, doporučujeme sem pro tyto účely vyrazit v období od prosince do března.

Budete mít totiž jistotu, že bude jednak lepší viditelnost, ale také teplejší a přívětivější moře. Potápěčská centra sdružuje na Mauriciu organizace jménem Mauritian Scuba Diving Association.

Kde jsou nejvhodnější podmínky pro potápění na Mauriciu?

Výborné podmínky pro potápění jsou napříkad poblíž Flic en Flac na západním pobřeží. Hlavní atrakcí je zde potápění v jeskyni zvané Cathedral (Katedrála). Dalším místem vhodným pro potápění je Velrybí skála, podvodní formace a skalní věže u jihovýchodního pobřeží, a nebo zaplavený kráter Ile Ronde. Oblíbená je však i Tamarinská zátoka či poloostrov Le Morne. Vězte, že o jedinečné zážitky nebude nouze!

Šnorchlování na Mauriciu

Co se týče šnorchlování, to je možné realizovat na Mauriciu takřka kdekoliv. Většina hotelů totiž nabízí vyjížďky lodí. Pro ty z vás, kteří se nechtějí během šnorchlování namočit, mohou absolvovat vyhlídku na loďkách se skleněným dnem. Pokud si podobný výlet objednáte u soukromníka, počítat můžete i s obědem.


 

Čtěte další články o Mauriciu!

Aktuální nabídka zájezdů na Mauricius



 

 
Tagy: , , , , , , , , , ,



Zatím 1 komentář k článku “Potápění a šnorchlování na Mauriciu”

  1. Pro milovníky potápění je Mauricius opravdový ráj, mohu jen doporučit. Kam se proti tomu hrabe Egypt, teda alespoň z mého pohledu.


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist