Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Zdraví a zdravotní péče na Mauriciu

Aby se vaše dovolená neproměnila v nezapomenutelnou noční můru, je především třeba dbát o své zdraví. Vzhledem k tomu, že mezi Českou republikou a Mauriciem neexistuje smlouva o bezplatné lékařské péči, doporučujeme vám ještě před odjezdem uzavřít cestovní pojištění. Případný pobyt či ošetření na Mauriciu totiž mohou být finančně náročná.

Zdravotní rizika na Mauriciu

Vzhledem k tomu, že lékařská péče na ostrově dosahuje vysoké úrovně, před odjezdem není požadováno žádné očkování proti exotickým a tropickým nemocem.

Pokud však chcete být obezřetní a nic nenecháváte náhodě, můžete absolvovat přeočkování proti hepatitidě typu A i B a také proti tetanu a tyfu.

Abyste zdravotní rizika na Mauriciu eliminovali na minimum, veškeré ovoce a zeleninu, které hodláté sníst si důkladně omyjte, případně pečlivě oloupejte. Pokud si dopřejete zmzlinu, zjištěte si, zda je správně zamrazená a také zda zmrzlinář pracuje s čistým náčiním. Nedoporučuje se konzumace mušlí, ústřic nebo škeblí, stejně jako nedostatečně tepelně upraveného masa. Pozor si rovněž dávejte na nápoje s ledem a na ovocné nápoje. Voda z kohoutků by sice měla být relativně bezpečná, ovšem pro jistotu raději doporučujeme pít jen vodu balenou.

Zdravotnická zařízení na Mauriciu

Kam vyrazit, jestliže vás na dovolené na Mauriciu začnou sužovat zdravotní obtíže? V první řadě je třeba říct, že není dobré s návštěvou otálet. Nikdy nemůžeme vědět, co naše problémy způsobilo, proto není radno je podcenit. A pokud jsme v exotické destinaci, toto doporučení platí mnohonásobně.

Když tedy dáte na naše doporučení a vydáte se za lékařkou pomocí, vaše kroky budou s největší pravděpodobností směřovat do některé ze státních nemocnic. Ty navštěvují jak turisté, tak domorodé obyvatelstvo, tudíž je třeba počítat s dlouhou čekací dobou. Chcete-li se těmto dlouhým frontám vyhnout, jděte rovnou do některé ze soukromých nemocnic či klinik. Ty jsou otevřeny od pondělí do soboty od 8.30 hodin do 18 hodin večer.

Zde přinášíme seznam doporučených nemocnic a soukromých klinik:

  • Jeetoo Hospital, Volcy Pougnet St, Port Louis – státní nemocnice
  • Sir Seewoosagur Ramgoolam National Hospital, Pamplemousses – státní nemocnice
  • Moka Eye Hospital, Moka – státní nemocnice
  • Clinica du bon Pasteur, Thomy Pitot St, Rose Hill – soukromá klinika
  • City Clinic, Sir Edgar Laurent St, Port Louis – soukromá klinika
  • Clinique de Nord, Coastal Road, Tombeau Bay – soukromá klinika
  • Air Mauritius Centre, Air Mauritius Clinic, Air mauritius Centre 5, 1 patro, John Kennedy St, Port Louis – očkovací středisko


 

Čtěte další články o Mauriciu!

Aktuální nabídka zájezdů na Mauricius



 

 
Tagy: , , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist