Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Golf na Mauriciu

Mauricius je oblíbený ostrov nejen příznivců odpočinku či turistiky, ale také golfu. Golf na Mauriciu má bohatou tradici, která se váže k časům koloniální nadvlády Britů. Vůbec první golfový klub, Gymkhana, byl na ostrově vybudován již roku 1902.

Od té doby se jejich počet stále rozrůstá a dnes se Mauricius může pyšnit až dvanácti prvotřídními golfovými hřišti. V následujících řádcích si o některých z nich něco víc povíme!

Bel Ombre – Golf de Chateau (18 jamek)

Bel Ombre je krásná a zachovalá část ostrova. Skrývá ve svých útrobách jednak nádherné písčité pláže a bujnou vegetaci, ale také technicky dosti náročné hřiště Golf de Chateau, kde se „vyřádí“ především profesionální hráči. Golf si zde však mohou zahrát i méně zkušení golfisté. Na hřišti je zajištěna správná rovnováha délky jamek a šířky fairwayí. K dispozici je zde celkem 5 různých odpališť a také několik důmyslných překážek, které doslova nutí ke strategické hře. Golf de Chateau je tedy výzvou snad pro každého golfistu. Přístupné je však pouze pro hosty partnerských hotelů. Cena za hru se na tomto golfovém hřišti pohybuje od 800 do 1500 Kč.

Ile aux Cerfs – Le Touessrok (18 jamek)

Ile aux Cerfs je velmi oblíbený ostrov, který se může pyšnit nejen nádhernou pláží, ale také skvostným osmnáctijamkovým golfovým hřištěm, které je zasazeno takřka uprostřed oceánu. Odborníci jej tedy právem považují za jedno z nejkrásnějších a nejzajímavějších hřišť na světě.

Hřiště Le Touessrok bylo navrženo Bernardem Langerem a je situováno na nádnerném místě s výhledem na dechberoucí oceán a také lagunu. Toto ve všech směrech dokonalé hřiště s luxusním zázemím je sice technicky náročné, ale díky okolní přírodě se sem vášniví hráči golfu rádi vracejí. Nutno dodat, že hned od začátku hry vás toto vyhlášené mauricijské hřiště bude zkoušet. A to doslova. Nejdříve vás bude nutit zdolat první jamku, která začíná hlubokou a dlouhou roklí. Řada dalších jamek se pak odpaluje přes vodu uměle vytvořených jezírek, kterých je zde celkem devět. Těšit se ale můžete i na fairwaye, které jsou rafinovaně ukryté mezi stromy, velké bunkery s bílým pískem a hlavně na krásně prosluněnou oblohu, která bude vaším celodenním společníkem při hře. Toto 6 480 metrů dlouhé hřiště je zkrátka rájem pro každého golfistu.

Belle Mare – The Legend Golf Course (18 jamek)

Oblast Belle Mare je spolu s její desetikilometrovou pláží považována za skvost ostrova Mauricius. V jejím okolí se nachází převážně luxusní hotelové komplexy, mezi nimiž vyniká Belle Mare Plage se dvěma golfovými hřišti. A právě o nich teď bude řeč!

První z nich, The Legend Golf Course, bylo vytvořeno Jihoafričanem Hughem Biaocchim. Zajímavostí je, že je hřiště lokalizováno na místě bývalé jelení obory na východě ostrova. Poprvé otevřel své brány pro návštěvníky roku 1994. The Legend Golf Course se může pyšnit perfektním povrchem a také 32 bunkry. Každou jamku provází vodní překázky a fairwaye vedoucí mezi stromy. Jamka číslo 17 pak nabízí dechberoucí výhled na mořskou zátoku. Zajímavostí je také to, že právě na tomto hřišti se každý rok v prosinci koná turnaj Mauritius Open.

Na tomto skvělém hřišti však mohou bohužel hrát pouze hosté hotelů Belle Mare Plage Resort a Le Prince Maurice.

Belle Mare – The Links Golf Course (18 jamek)

Jedná se o osmnáctijamkové hřiště a je otevřené od roku 2002. Zdejší zvlněný terén a zeleň trávníků vytváří nádherný kontrast se sopečným okolím. The Links Golf Course je zajímavé hřiště, jehož dominantou jsou krásné a široké fairwaye, které vyžadují od hráče nejen přesnou hru, ale také kvalitní greeny.

Na druhé devítce do hry opět výrazně zasahuje voda, zvláště pak je tento zásah citelný u jamek 11 a 14, protože se nachází okolo jezera. Vše pak završuje jamka číslo 18 s druhým odpalem přes vodu.

Le Morne – La Paradis Golf Club (18 jamek)

Poloostrov Le Morne se nachází v jihozápadní části Mauricia a je považován za ráj všech golfistů. Le Paradis Golf Club je hřiště o délce 5 899 metrů a je izolováno mezi majestátnou horou Le Morne a oceánem do neposkvěněné mauricijské krajiny. Prochází téměř celým Le Morne a nabízí tedy výhled na úchvatné scenérie.

Hraje se přes oceán, podél pláže, v bujné vegetaci a ve stínu Le Morne. Jamka číslo 16 pak končí přímo na mysu. Hřiště je uznáváno také proto, že nebylo navrženo žádným celosvětově uznávaným designerem, ale vše se nechalo jen a pouze na přírodě. Hřiště má nejrůznější obtížnosti, takže si zde golf mohou zahrát jak začátečníci, tak profesionálové. Hra vás tady vyjde zhruba na 2200 Kč.

Le Morne – Tamarine Golf (18 jamek)

Toto osmnáctijamkové hřiště je považováno za dokonale sladěné dílo. Bylo zde využito jak všech přírodních možností terénu, tak jeho převýšení, roklí i potůčku. Z Tamarine Golf se vám nabízí nádherný výhled na horu Rempart, stejně jako na stejnojmennou řeku, kterou si oblíbili naopak potápěči. Tvůrcem hřiště je designer Rodney Wright. Ten Tamarine Golf v Le Morne navrhl tak, aby prověřil vaše golfové dovednosti. Musíte totiž přepálit hluboké rokle, abyste se dostali na fairway a musíte se naučit hrát draw a fade, abyste se dostali na velké greeny.

Krásu hřiště podtrhuje množství nejrůznějších bunkerů a krásné stromy, jenž však někdy mohou znepříjemňovat hru. Zahrát si zde můžete zhruba za 1700 až 2500 Kč.

Blue Ray – Anahita Golf Course (18 jamek)

Největší pýchou letoviska Blue Ray je jistě zdejší hřiště. Anahita Golf Course je výsledkem mistrovského díla proslulého profesionálního hráče Erniho Else. Jedná se o kvalitní hřiště s širokými fairwayemi, rychlými greeny, promyšlenými překážkami a také několika jamkami umístěnými podél oceánu. Budete tak mít jedinečnou příležitost prozkoumat také krásy ostrova, kterých není zrovna málo.

Anahita Golf Course je dlouhé 6741 metrů a každá jamka má pět různých odpališť. To umožňuje upravit si náročnost hřiště dle vlastních dovedností. Pokud se chcete v golfu zdokonalit, můžete zde využít služeb golfové akademie, kde na vás čeká odborné vedení.

Vacaos – Le Mauritius Gymkhana Golf Club (18 jamek)

Jak již bylo zmíněno, jedná se o nejstarší golfové hřiště na ostrově Mauricius. Zároveň je také čtvrtým nejstarším klubem na světě. Angličané jej roku 1868 původně navrhli jako 9 jamkové hřiště, o dalších devět jamek se však rozrostlo až v roce 1950. Gymkhana Golf Club je velmi úzké hřiště s množstvím stromů a zeleně. Pyšnit se ale může také 54 bunkery a malebnou přírodou. Hráči si zde mohou ověřit především svou golfovou přesnost.


 

Čtěte další články o Mauriciu!

Aktuální nabídka zájezdů na Mauricius



 

 
Tagy: , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist