Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Svatba na Mauriciu

Svatba jako z pohádky – po tom touží snad všichni snoubenci. Snad i proto se stále více z nich rozhodne absolvovat svůj dlouho očekávaný den na netradičním místě, nejlépe mimo svou vlast. Takovým netradičním a zároveň pohádkovým místem je i Mauricius.

Jen si to představte – romantický obřad na pláži jen s pár hosty a pak několik dnů líbánek v zemi, která je označována za ráj na zemi. Zní to lákavě, co říkáte? A přesně taková je svatba na Mauriciu!

Jestliže se rozhodnete absolvovat svůj svatební den právě na Mauriciu, je třeba si sem s sebou přivézt některé nezbytné dokumenty. Konkrétně se jedná o platný cestovní pas (který bude soudně přeložen do angličtiny), do angličtiny přeložené a notářem ověřené rodné listy a samozřejmě také vyplněný formulář s nezbytnými údaji o snoubencích. V některých případech je třeba také předložit rozsudek o rozvodu (v případě, že je někdo z páru již rozveden) a úmrtní list (pokud došlo k úmrtí předchozího partnera). Tyto dva dokumenty však požadují jen v některých destinacích.

Ještě předtím, než dojde k samotnému obřadu, musíte předložit občanskému úřadu v Port Louis originální dokumenty a společně s partnerem či partnerkou provést přísažné prohlášení u vrchního soudu (Supreme Court). Jakmile tento ceremoniál absolvujete, odeberete se na příslušný občanský úřad na ohlášky. Až uplyne 24 hodin od tohoto kroku, váš obřad může začít.

Máte hned několik možností, kde se váš obřad odehraje. Může to být buď v hotelu, kde mají pro tyto účely v zahradě vyzdobený altánek, na úřadě Civil Status Office či samozřejmě v písku na pláži, případně pod palmami a nebo také v oblíbené restauraci. Pokud se rozhodnete mít svatbu přímo v hotelu, počítejte s příplatkem za výzdobu. Rovněž upozorňujeme na to, že je záhodno, aby alespoň jeden ze snoubenců hovořil plynule anglicky či francouzsky. V opačném případě je nutné zajistit si tlumočníka.

Svatební obřad – civilní

Svatební obřad může mít dvojí podobu. Buď bude proveden některým ze zdejších úředníků a nebo můžete absolvovat také křesťanský obřad. Zvolíte-li první variantu, čeká vás asi dvacetiminutový obřad, který bude v souladu s mauricijskými zákony a zvyklostmi. Oddávající s největší pravděpodobností pronese krátkou řeč o významu manželství a vzájemné úctě mezi snoubenci a následovat bude vyřčení manželských slibů. Poté následuje výměna prstýnků, první manželský polibek a nesmí scházet ani přípitek s Moet & Chandon. Svatební den je pak završen fotografováním, rozkrajováním dortu a romantickou večeří ve dvou.

Svatební obřad – náboženský

Pokud ovšem zvolíte náboženský obřad, jste povinni předložit fotokopii dokladu o biřmování (pro anglikánskou církev), křestní list, církevní potvrzení o tom, že nic nebrání uzavření sňatku a potvrzení o ohláškách (v kostele).

A jak je to s platností sňatku na Mauriciu?

Po svatebním obřadu na Mauritiu získáte Osvědčení o svatbě a Potvrzení Ministerstva zahraničí na Mauricu o platnosti tohoto osvědčení. Občané České republiky musí mít dokument opatřený Apostilou, to jest ověření “státním notářem“. Při přebírání potvrzení se ujištěte o tom, že byl tento úkon proveden. Občané EU toto ověření nepotřebují a místním úřadům je třeba jej připomenout.

Oddací list si následně musíte nechat úředně přeložit soudním tlumočníkem do češtiny. S přeloženým dokumentem, vašimi rodnými listy (případně rozvodovými listy, případně s úmrtními listy u vdovců) a občanskými průkazy zajdete na matriku v místě vašeho trvalého bydliště. Tady sepíší “Zápis o uzavření manželství“. Vaše místní matrika pak vše pošle na Zvláštní matriku do Brna, která je jedinou podobně specializovanou matrikou u nás. Zde vše potvrdí a vystaví váš český oddací list a ten bude následně odeslán zpět na vaši místní matriku, kde si ho vyzvednete. Celý proces trvá cca 14 dnů až 1 měsíc.

Jak již bylo několikrát řečeno, Mauricius je rájem pro všechny zamilované. Pro novomanžele obzlášť! Ti si zde mohou užít nezapomenutelné romantické chvilky ve dvou, a to ať už na pláži, kde si mohou dopřát také vynikající večeři v některé z nedalekých restaurací. Pokud se nebojíte dobrodružství, doporučujeme také výpravu pod mořskou hladinu. Nádherné okamžiky ve dvou pak můžete završit romantickou vyjížďkou na katamaránech či vyhlídkovým letem. Zaručujeme Vám, že na svatbu a líbánky na Mauriciu nikdy nezapomenete!


 

Čtěte další články o Mauriciu!

Aktuální nabídka zájezdů na Mauricius



 

 
Tagy: , , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist