Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kriminalita na Mauriciu

Kriminalita na Mauriciu je takřka nulová. Ostrov je znám tím, že je tu poměrně bezpečno, a tak se turisté nemusí bát o své zdraví. Ovšem, i přesto je třeba dodržovat některá základní pravidla, abychom kriminalitě na Mauriciu tak trochu nechtěně nenapomohli. Nač si tedy dávat pozor?

V první řadě je třeba zdůraznit, abyste na pokoji nenechali volně položené cennosti. Od toho jsou na většině hotelů sejfy, kde si je můžete uložit a máte tak jistotu, že je tam také nepoškozené zase naleznete.

Dále se doporučuje udělat si fotokopie důležitých dokladů, jako je například pas, letenka či pojištění, a nosit je u sebe. Budete-li se nacházet na přeplněných místech, dbejte o cenné věci a nedávejte okázale najevo, že máte s sebou šperky, peníze či jiné důležité předměty. Pozorně si hlídejte také fotoaparáty, kamery a mobilní telefony.

Půjdete-li na pláž, vezměte si s sebou jen nezbytně nutné věci a vše ostatní nechte uschované v sejfu v hotelu. Rovněž nedoporučujeme brát si s sebou na pláž všechny finance. Pokud však tak musíte z nějakého důvodu učinit, rozdělte si je na menší sumy a ty si uschovejte v různých částech oděvu. Jestliže dojde k odcizení vašich věcí, okamžitě to nahlašte na polici. V případě, že jste si vyřídili pojištění proti krádeži, předložte jej na policejní stanici.

A na závěr ještě jedno doporučení: nechoďte v noci do neznámých míst, nestopujte ani nenasedejte do cizích aut. Také si bedlivě rozmyslete, zda od cizinky či cizince přijmete pozvání na drink či kávu. Pokud však budete obezřetní, nemělo by se vám na Mauriciu vůbec nic stát.


 

Čtěte další články o Mauriciu!

Aktuální nabídka zájezdů na Mauricius



 

 
Tagy: , , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist