Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Nákupy na Mauriciu

Ať už jedete na dovolenou za odpočinkem, dobrodružstvím či romantikou, zřejmě nikdo z nás si nenechá ujít příležitost projít zdejší obchůdky a případně také tržiště, abychom si domů mohli přivézt buď nějakou tu typickou pochutinu, případně také vzpomínkové suvenýry a dárky pro naše nejbližší.

Co si můžete přivézt z Mauriciu? A kam vůbec vyrazit na nákupy na Mauriciu? To vám prozradíme v následujících řádcích!

Ještě předtím, než si řekneme, kam zamířit za nákupy, povíme si několik praktických informací týkající se otevírací doby. Většina obchodů na Mauriciu otvírá okolo deváté hodiny ranní a zavírá mezi třetí a šestou hodinou odpolední. Zavírací doba je v každém obchodě, proto je dobré se o ní předem poinformovat a nebo na nákupy vyrazit spíše v dopoledních hodinách. V sobotu jsou obchody rovněž otevřeny, ale zavírají se s úderem poledne. Pokud se vydáte nakupovat do Curepipe a Rose Hill, můžete počítat s tím, že mají otevřeno o hodinu déle, než třeba v Port Louis, ale zato mají zavřeno ve čtvrtek a v sobotu odpoledne. Některé obchody mají také polední přestávku.

A nyní přistupme k tomu, co si můžete na ostrově zakoupit. Snad v každém zdejším krámku je k dispozici něco, co souvisí s opeřeným symbolem Mauricia, tedy Dodem. Jeho podobiznu můžete vidět na tričkách, ale můžete si zakoupit také jeho dřevěnou, skleněnou či kovovou sošku a nebo také výšivky a obrázky. Zkrátka a dobře, Dodo je prostě všude!

Mauricius je proslulý také výrobou lodí. Na ostrově se nachází několik dílen, kde si můžete zakoupit také repliky opravdových lodí, které kdysi brázdily vlny oceánu. Loďky jsou propracovávány do nejmenších detailů, takže tomu odpovídají i jejich ceny. Ceny začínají okolo 2500 Rs u malých modelů a šplhají se až k 9000 Rs za model o délce 120 centimentrů. Loď si můžete převézt ve speciálních pevných bednách a při nákupu vám bude předán certifikát sloužící k převozu modelu a k proclení. A do kterých dílen přesně zamířit? Známá je například Historic Marine, Villiers de L´ocean či La Marine en Bois.

Důležitou součástí mauricijské ekonomiky je také textilní průmysl. Těšit se zde můžete tedy na outletové obchody, factory shopy nebo zkrátka jen obchody se značkovým oblečením. Za nákupy stojí za to vyrazit do okolí měst Floreal a Curepipe. Ve zmíněném Florealu je lokalizovaná i věhlasná továrna na pletené zboží. Ovšem také obchody s levným zbožím jsou rozesety po celém ostrově. V obchodech se připravte na neúnavné obchodní asistentky, které vám budou neustále doporučovat nějaké to zboží. Chvílemi to může být až otravné, ale kompenzací budiž fakt, že s některými z nich se dá poměrně dobře smlouvat.

Máte-li slabost pro ručně dělané výrobky ze skla, určitě neváhejte a pořiďte si na památku zdejší věhlasné výrobky od mauricijských umělců. Svým milovaným můžete udělat radost také třeba náhrdelníky či náramky, které jsou vyrobeny z přírodních materiálů, stejně jako výrobky z lávového kamene nebo korálu. Tradici má na ostrově rovněž zlatnictví a výroba šperků všeho druhu. Na své si ale přijdou také milovníci čajů s nejrůznějšími příchutěmi, koření a nebo vkusných krabic s láhví třtinového rumu.

A kde ještě se dá na Mauriciu dobře nakupovat? Rozhodně doporučujeme zajet si do Caudan Waterfront, do Quatre Bornes a nebo také na tržiště v Port Louis. Koupit si zde můžete ryby, zeleninu, ovoce, ale také suvenýry, mnoho bylinek i léčivých rostlin. Budete-li navíc úspěšně smlouvat, můžete si nabízené zboží odnést až o 30% levněji, než jaká byla jeho původní cena. Čerstvé ovoce a zeleninu pak doporučujeme zakoupit na Ovocném a zeleninovém trhu v Curepipe.

A na závěr jedno doporučení: Dávejte si pozor při nakupování mušlí, korálů nebo výrobků z želvích krunýřů. Díky zvyšování počtu turistů totiž dochází k dalším a dalším devastacím těchto mořských krás. Berte také na vědomí, že prodávání podobných suvenýrů je na Mauriciu zakázané, takže je stejně velká pravděpodobnost, že vám je při odjezdu zabaví. Nepodporujte proto ničení přírody koupí těchto suvenýrů.


 

Čtěte další články o Mauriciu!

Aktuální nabídka zájezdů na Mauricius



 

 
Tagy: , , , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist